Úvod » Reporty

Mission impossible

publikováno 05.03.2017 (aktualizováno 18.03.2017)

SK Cosa Nostra 6:6 1. FbK Tábor B
(Branky: 2 Malecha, 2 Radouch, Charvát, Hanuš) zápis

Hvězda utkání: Václav Radouch (59 minut zaostával za očekáváním, ale 2 brankami v poslední minutě rozhodnul o dělbě bodů.)
Smolař utkání: Jan Hanuš (Nejprve zlomil svojí hůl a s půjčenou neproměnil několik dobrých příležitostí včetně téměř kompletně prázdné brány.)

SK Cosa Nostra 9:10 FBC Štíři ČB B
(Branky: 3 Krňák, 2 Radouch, 2 Malecha, Muchka, Starý T.) zápis

Hvězda utkání: Michal Krňák (Po nevýrazném výkonu v prvním utkání dokázal proti českobudějovickým štírům zaznamenat hattrick.)
Smolař utkání: Michal Camrda (Jeho sebevědomé rozehrávky často uklidňují situace a podporují útok, v tomto utkání však snahu často přeháněl, ztrácel velké množství míčků a vytvářel šance pro soupeře.)

Předposlední turnaj byl ve znamení "mission impossible". Cosa pořádala turnaj v nafukovací hale na SKP a čekal jí dvojzápas s nejlepšími celky tabulky - vedoucím Táborem a druhým celkem v podobě českobudějovických Štírů. Problémem však bylo, že vzhledem k situaci potřebovala Cosa nutně bodovat i v těchto zápasech.

vs 1. FbK Tábor B: Vedoucí celek tabulky opět přicestoval do Českých Budějovic s 2 posilamy z A týmu. To Cosa měla k dispozici hned 11 hráčů do pole, když si premiéru v sezoně odbýval Martin Pánek, který byl týden před utkáním zapsán na soupisku, jelikož si neprodloužil hostování v nižší soutěži v celku FBK ČB. Do branky byl připraven pouze Martin Rypl, jelikož Jiří Řimnáč se o půlnoci z turnaje omluvil. Hned na začátku bylo potřeba vyřešit otázku, v jakém složení tým nastoupí. O místo v sestavě se ucházelo 7 útočníků a 4 obránci. Nakonec se konalo hned několik přesunů. První útok nastoupil ve složení Hanuš - Malecha - Radouch a druhý Charvát - Muchka (Pánek) - Krňák. Ve druhé formaci se na středu ob střídání střídali Muchka s Pánkem.

   Nově složená první formace si hned od začátku utkání navzdory soupeřově kvalitě vytvářela mnoho šancí. I přesto jako první uděřil ve 4. minutě hostující celek. A hned v zápětí šla Cosa poprvé do oslabení, když byl za sekání vyloučen "zlý muž" Petr Starý. Soupěř však úvodní přesilovou hru nevyužil. A odpověď na úvodní branku na sebe dlouho nenechala čekat. Hanuš zpoza brány poslal přihrávku, na kterou sice nedosáhl Radouch, ale za ním stojící Malecha uklidil míček do sítě a srovnal na 1:1. Do konce třetiny však táborský celek znovu odskočil díky sólovému průniku jedné z posil z A týmu. Na začátku druhé třetiny už vedl soupeř o dvě branky. Naštěstí tento stav netrval dlouho. Podobná situace jako při první domácí brance znamenala kontaktní branku. Tentokrát zpoza brány nahrával Radouch a Malecha svým druhým zásahem snížil na 2:3. Jenže to bylo od Cosy ve druhé třetině vše a soupeř zaznamenal 3 zásahy v řadě. Ani vedení 2:6 však táborským na plný bodový zisk nestačilo. Ve třetí třetině předvedla Cosa nečekanou stíhací jízdu. Ta byla podpořena několika přesilovkami. Nejprve však snížil Charvát, když si jeho trefu do vlastní sítě srazil jeden z bránících hráčů. Asistenci si připsal Muchka. Následovaly 3 přesilovky, když hned 2 ze 3 byly po faulech na Malechu. A ten se přičinil o čtvrtou branku, když jeho střelu dorazil Hanuš. V závěru si vzal slovo Václav Radouch, když nejprve vstřelil kontaktní gól na 5:6 a následně 11 vteřin před koncem svým druhým zásahem rozhodl o remíze. Přičemž poslední branka padla ve hře bez brankáře, kdy Cosa riskovala vše. Risk se však vyplatil a budějovický tým získal nečekaný bod.

vs FBC Štíři ČB B: Ve druhém utkání nečekal Cosu o nic lehčí úkol. Kvůli odjezdu Hanuše musely být opět přeskládány útočné trojice. Do prvního útoku se místo Hanuše posunul Charvát a ve druhém útoku se tak již nikdo netočil. A i lehce pozměněná první formace znovu začala velmi dobře a soupeře přehrávala. Již na konci první minuty dokončil Malechovo snažení kapitán Tomáš Starý a Cosa poprvé za celý den vedla. Štíři sice během pár minut srovnali na 1:1, ale následně dostala Cosa možnost přesilové hry. A Radouch se po přistrčení od Camrdy nemýlil. Soupeř však opět brzy srovnal a další brankou strhl vedení na svou stranu - 2:3. Tím však přestřelka nekončila. Každá druhá střela končila gólem a tak nejprve srovnal Malecha, následně vrátil Cose vedení Krňák a soupeř do konce třetiny znovu srovnal na 4:4.

   Gólové hody pokračovaly i ve druhé třetině, která skončila opět smírně 3:3. Za Cosu se prosadili svými druhými zásahy Radouch s Krňákem a první přidal i Muchka. Po druhé třetině tedy svítil stav 7:7 a Cosa měla opět dobrou šanci získat ze zápasu nečekané body do tabulky. To však Štíři nechtěli připustit a v prvních 6 minutách odskočili na 7:9. Cosa však opět mohutně dotahovala. Nejprve snížil Krňák na 8:9 a dokonal tak svůj hattrick. A ve 38. minutě svým druhým zásahem srovnal Malecha na 9:9. Tentokrát si však Cosa ze zápasu s jedním z lídrů tabulky neodnesla ani bod, jelikož ve 40. minutě soupěř desátým zásahem rozhodnul. A Cosa už nedokázala zareagovat ani při hře bez brankáře.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kategorie: florbal

Návštěv: 1222
Dnes: 0
Online: 1

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz