Úvod » Reporty

Cosa dominovala ve Strakonicích

publikováno 08.01.2017 (aktualizováno 29.01.2017)

Dominance ve Strakonicích přinesla 6 bodů za výhry nad Soběslaví a Jokers.

SK Cosa Nostra 15:5 Banes Florbal Soběslav
(Branky: 5 Radouch, 4 Krňák, 3 Hanuš, Muchka, Charvát, Camrda) zápis

SK Cosa Nostra 6:2 FBC Jokers České Budějovice
(Branky: 2 Radouch, Kubů, Charvát, Krňák, Hanuš) zápis

Hvězda dne: Golmani (Jiří Řimnáč v prvním utkání i Martin Rypl ve druhém předvedli skvělé výkony.)

K prvním zápasům v roce 2017 se Cosa vypravila do Strakonic. Prvním soupeřem byla Soběslav, která první vzájemný duel v domácím prostředí vyhrála výsledkem 8:5. Navíc se postupně vyšplhala tabulkou až na druhé místo. To druhý zápas měl být o poznání hratelnější. Nováček v jihočeské lize mužů celek Jokers zatím posbíral pouze 9 bodů. Nikdo nenasbíral méně a tak se Jokers krčili na předposledním místě tabulky.

Ú: Hanuš - Radouch - Charvát
Ú: Muchka - Malecha - Krňák
O: Starý P., Starý T., Kubů, Camrda
G: Řimnáč, Rypl

vs Banes Florbal Soběslav: Do roku 2017 vstoupila Cosa duelem se Soběslaví. Stejně jako v loňské sezoně Soběslav zvítězila na domácí půdě a Cosa chtěla zopakovat své loňské vítězství ze Strakonic. Do hry byly připraveny dvě plné formace a v brance nastoupil Řimnáč. To soupeřů ze Soběslavi bylo netradičně pouze 9 a to pro budějovický celek znamenalo zajímavou příležitost. A utkání začalo velmi slibně, když hned v první minutě zápasu skóroval po přihrávce Hanuše Radouch. Poté se nejmenovanou částí těla trefil Muchka a do konce třetiny znovu Radouch. Avšak soupeř zaznamenal v první třetině dvě trefy, když druhou branku obdržela první formace pouhé 3 vteřiny před koncem první části. Vedení 3:2 nebylo nijak přesvědčivé, ale druhá třetina prakticky rozhodla zápas. Cosa jí vyhrála 6:0, když navíc Radouch nevyužil trestné střílení. Do poslední části hry vstoupily oba týmy s otevřenější defenzivou a to se projevilo i na konečném výsledku. Poslední třetina skončila vítězstvím Cosy 6:3, když celou odchytal Martin Rypl, který se tak připravoval na velmi důležitý druhý zápas proti Jokers. Konečné vítězství 15:5 bylo pro soběslavské zdrcující a Cosa jim zdařile oplatila porážku z prvního zápasu.

vs FBC Jokers České Budějovice: Velmi důležitý zápas čekal Cosu ve druhém utkání. Souboj proti dalšímu z budějovických celků začal přesně naopak oproti tomu prvnímu. Jokers se rychle ujali vedení. Krňák však brzy vyrovnal a Hanuš před koncem první třetiny otočil vývoj utkání na 2:1 pro Cosu. Jokers však bleskurychle vyrovnali a první třetina skončila remízou 2:2. To co následovalo však nečekal snad nikdo, ani největší optimista. Hráči Cosa Nostry precizně plnili defenzivní úkoly a Martin Rypl předváděl skvělé zákroky. Zejména spolupráce centrů s obránci fungovala v tomto utkání skvěle. V první formaci občas zaskakoval v defenzivní práci za Radoucha Charvát a druhá formace hrála víceméně na 3 obránce, když se Malecha často stahoval až přímo mezi obránce. Navíc se na 6 brankách podílelo hned 5 různých střelců a Cosa dokráčela k cennému vítězství 6:2. Zajímavostí je, že Cosa naposledy obdržela maximálně 2 branky téměř před dvěma lety a to dvakrát proti svému B-týmu. Poslední vítězství s maximálně 2 obdrženými brankami proti cizímu soupeři se datuje až do roku 2011, kdy do utkání nenastoupil ani jeden z hráčů současného kádru. Je tedy třeba vyzdvihnout týmové pojetí, dobrou práci obránců, zodpovědnou práci centrů i křídel a v neposlední řadě skvělý výkon obou golmanů. Tým s průměrem téměř 9 branek na zápas inkasoval v obou zápasech dohromady pouze 7 branek a ve 3 ze 6 třetin dokonce dokázal udržet čisté konto. Doufejme, že se týmu bude stejně dařit i ve zbývajícíh zápasech.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kategorie: florbal

Návštěv: 1222
Dnes: 0
Online: 1

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery