Úvod » Reporty

Shrnutí první poloviny sezony

publikováno 18.12.2016 (aktualizováno 08.01.2017)

První polovina Jihočeské ligy mužů skončila pro Cosa Nostru na konci listopadu turnajem v Českých Budějovicích, na kterém se týmu podařilo získat třetí vítězství v sezoně. To přišlo již po druhé proti celku Strakonic, když Cosa oba duely vyhrála rozdílem dvou branek. Prosincový turnaj v Jindřichově Hradci byl odložen na 28. 1, 2016 a následuje tak čas na rekapitulaci.

Tým Cosa Nostry se po deseti odehraných zápasech nachází na devátém místě z 11 družstev. Bilance 3 výher, 1 remízy a 6 proher jistě není nijak oslnivá. Díky tomu se tým se ziskem 10 bodů nachází ve spodních patrech tabulky, přičemž stále nemá jistotu udržení se v soutěži. Spodní část tabulky je velmi vyrovnaná a rozdíl mezi sedmým a posledním celkem tabulky je pouhé tři body. Oproti minulé sezoně posbíral budějovický tým o celých šest bodů méně. I přesto stále může Cosa dosáhnout lepšího konečného postavení v tabulce než v loňské sezoně. Důvod je zřejmý, druhá polovina soutěže se v minulém ročníku týmu hrubě nepovedla, když v druhé polovině soutěžě získal pouze 7 bodů za dvě výhry a jednu remízu. Když však odečteme úspěšný prosincový turnaj, dostaname se ještě k horším statistikám. Po Novém roce totiž tým Cosy zaznamenal pouze jednu výhru proti hned sedmi porážkám. Pouhé jedno vítězství z osmi zápasů bylo zapříčiněno zejména rozsáhlou marodkou. Většinu zápasů tak tým odehrál v počtu 7-8 hráčů a často byl díky nízkému počtu hráčů v druhých polovinách zápasů soupeřem přehráván.

Letos by však podobný problém neměl nastat, protože i přes opětovná četná zranění tým disponuje širší soupiskou. Druhou polovinu sezony vynechá obránce Lukáš Jírovec, který se podrobí operaci kolene. I tak ale bude k dispozici dostatek obránců, konkrétně pět - Starý P., Starý T., Kubů, Švepeš a Camrda. Ani v útoku by neměl, po návratu Charváta po zranění, hrozit nedostatek hráčů. I přes některá zranění není dlouhodobě mimo hru žádný útočník, přičemž otazník v tuto chvíli visí pouze u Hanuše. A pro Cosu je netypicky k dispozici dokonce brankářský tandem Rypl - Řimnáč, který si od zapsání druhého jmenovaného na soupisku poměrně rovnoměrně rozděluje zápasy.

Co tedy bude důležité ke zlepšení výsledků a udržení Jihočeské ligy mužů i pro další sezonu? Zde je několik klíčových aspektů:

  1. Porážet týmy z druhé poloviny tabulky - nejdůležitější bude pro tým porážet nejbližší konkurenty. Jedná se o celky Vodňan, Jokers a rezervy J. Hradce a Dačic. A právě těchto 5 zápasů bude rozhodujících. V první polovině sezony Cosa porazila J. Hradec, remizovala s Vodňany a prohrála s Dačicemi. Odvety a speciálně dvojzápas s Jokers budou rozhodovat o sestupujících a ztráty s těmito soupeři nenapraví v případě shodnosti bodů ani výhry proti silnějším soupeřům.
  2. Zdraví - tým rozhodně potřebuje k úspěchům větší počet hráčů než byl k dispozici na konci minulé sezony. 
  3. Forma golmanů - s průměrem téměř 9 inkasovaných branek na zápas se nedají dělat zázraky a tak příspěvek brankářského tandemu bude jedním z klíčových faktorů.
  4. Defenzivní hra - v počtu obdržených branek je Cosa na POSLEDNÍM místě s 88 obdrženými brankami.
  5. Speciální formace - hra v přesilovkách a oslabeních může rozhodovat vyrovnané zápasy a zatím nebyla doménou tohoto týmu. Úspěšnost oslabení pouhých 58% je i přes vysoký počet vstřelených branek v oslabení nedostačujícím výkonem.
  6. Post centra - s defenzivní částí hry velmi úzce souvisí pozice centra. Vykrývaní předbrankových prostorů je problémové dlouhodobě, ale letos má s tímto prostorem problémy zejména první útok, který nemá ustáleného centra.
  7. Forma útočníků - při nadměrném počtu obdržených branek je k úspěchu potřeba nadstandartní střelecký výkon. Při všech vítězstvích tak někdo zaznamenal alespoň 4 branky.
  8. Využití domácího prostředí - dlouhodobě se Cose daří nejvíce v domácím prostředí na SKP a letos tam pořádají dokonce 3 týmy, což slibuje větší počet utkání v domácím prostředí.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kategorie: florbal

Návštěv: 1222
Dnes: 0
Online: 2

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery