Úvod » Reporty

Famózní obrat proti Strakonicím završil první polovinu soutěže

publikováno 29.11.2016 (aktualizováno 13.12.2016)

SK Cosa Nostra 10:8 FBC Strakonice B
(Branky: 5 Radouch, 2 Krňák, Camrda, Hanuš, Malecha) zápis

SK Cosa Nostra 6:10 1. FBK Tábor B
(Branky: 3 Radouch, Charvát, Malecha, Muchka) zápis

Hvězda dne: Radouch Václav (Měl lví podíl na obratu v prvním utkání a nastřílel 8 ze 16 branek svého týmu.)

Smolař dne: Rypl Martin (Vybitý mobil nikoho nevzbudí. A tak náš golman po alkoholovém opojení na první zápas nedorazil. Přišel tím o famózní obrat proti Strakonicím a následně s týmem utrpěl porážku od Tábora.)

Poslední 2 zápasy první poloviny soutěže se hrály na domácím hřišti v Českých Budějovicích. Konala se zde odveta proti Strakonicím, které po minulé porážce od Cosy opět vystoupaly na první místo. Ve druhém zápasu se budějovický tým poprvé střetnul s rezervou Táboru. Do obou zápasů bylo k dispozici hned 11 hráčů do pole.

Ú: Hanuš - Hronek - Radouch
Ú: Muchka (Charvát) - Malecha - Krňák
O: Starý P., Starý T., Kubů, Camrda
G: Řimnáč, Rypl

vs Strakonice B: Poslední turnaj v roce 2016 začal odvetou proti Strakonicím. První vzájemné střetnutí vyznělo lépe pro budějovický tým, který s notnou dávkou štěstí vyhrál 8:6 a strakoničtí tak měli rozhodně Cose co vracet. A vstup do utkání se jim více než vydařil, když dokázali v první třetině prostřelit Řimnáče hned 3x a až ke konci třetiny se poprvé prosadili hráči Cosa Nostry. Konkrétně pak Krňák, který snížil na 1:3. A ani vstup do druhé třetiny nesignalizoval změnu, když po pouhých 46 vteřinách hry odskočil soupeř opět na rozdíl 3 branek. V páté minutě dostala Cosa příležitost první přesilové hry a využila jí skvěle. Radouch šťastnou přízemní trefou překonal soupeřova golmana a snížil na 2:4. Jiskra naděje však brzy vyhasla, když soupeř vsítil 3 branky v řadě a odskočil na hrozivých 2:7. Právě sedmá branka padla v soupeřově přesilové hře při vyloučení Michala Camrdy a i soupeř tak dokázal svou přesilovou hru využít. Navíc rozdíl 5 branek 19 minut před koncem utkání nevypadal nadějně.

Do konce druhé třetiny se však postupně prosadili Hanuš, Malecha i Radouch a snížili na příjemnějších 5:7. A pak to začalo. Během prvních 2 minut třetí třetiny se 2x trefil Radouch, načež jednou kontroval soupeř. Stav 7:8 a početní převaha hráčů Cosy slibovala zajímavý závěr zápasu. Stupňující se tlak Cosy dokázal v sedmé minutě poslední části hry využít Krňák a vyrovnal na 8:8. Strakonickým se stalo osudným druhé vyloučení v zápase. V 9. minutě byl vyloučen jeden z jejich hráčů a přesilovku zužitkoval nekompromisní ranou od levého mantinelu Michal Camrda. Jeho zásah se ukázal být jako rozhodující, když desátou pojišťovací branku vsítil v předposlední minutě Radouch. Budějovický tým tak ovládnul oba vzájemné zápasy rozdílem 2 branek, přestože v prvním vzájemném duelu nebyl lepším celkem a ve druhém musel dotahovat ztrátu 2:7.

vs Tábor B: První střetnutí s rezervou Tábora bylo na programu v posledním zápase první poloviny soutěže. Táborští přijeli posíleni o jednoho hráče A-týmu, který rezervě velmi pomohl. Budějovičtí nastoupili do zápasu sebevědomě, když se po Radouchově střele ujali vedení 1:0. Tábor však hrál mnohem lépe na míčku, lépe se pohyboval a často si díky tomu vytvářel šance pro uvolněné hráče. To se také projevilo ve skóre, kdy táborští vsítili 4 branky za sebou. Před koncem první třetiny ještě svou druhou trefu přidal Radouch a první třetina skončila hratelným skóre 2:4. A lepší vstup do druhé třetiny si Cosa nemohla přát. Nejdříve Malecha snížil a následně Radouch vyrovnal na 4:4! Pak si ale vzala slovo posila z táborského A-týmu a svým třetím a čtvrtým přesným zásahem v rozmezí 12 vteřin vrátila Táboru vedení 6:4. Tento moment se ukázal být jako rozhodující, protože nerozhodný stav vydržel pouze 16 vteřin a Cosa opět musela dotahovat. Podobný obrat jako v utkání se Strakonicemi se však nepovedl a Tábor postupně navyšoval vedení až na 9:5. Poslední třetina se odehrála nerozhodně, když Muchka pouze korigoval výsledek 10 vteřin před koncem utkání na konečných 10:6.

Příští turnaj: Příští turnaj, který se měl hrát 10. 12. 2016 v Jindřichově Hradci, je přeložen do roku 2017. Proto bylo toto kolo posledním v kalendářním roce 2016 a další zápasy se uskuteční až po Novém roce. Nezbývá než popřát šťastné a veselé a hodně štěstí do příštího roku.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kategorie: florbal

Návštěv: 1222
Dnes: 0
Online: 2

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery