Úvod » Reporty

Ze Soběslavi bez bodů

publikováno 16.11.2016 (aktualizováno 13.12.2016)

SK Cosa Nostra 5:8 Banes Florbal Soběslav
(Branky: Hanuš, Krňák, Muchka, Švepeš, Radouch) zápis


SK Cosa Nostra 2:9 FBC Sokol Písek B
(Branky: Hanuš, Krňák) zápis

Hvězda dne: Golman Písku (Aneb one man show v podání juniora z písecké líhně.)

Smolař dne: Lukáš Jírovec (Nastoupit do utkání příliš brzy po zranění, a to si hned v prvním zápase obnovit, je již v týmu Cosa Nostry klasika. Jíry však pozvednul tuto kategorii na novou úroveň, když nastoupil s ortézou jednoho kolene a v utkání si přivodil zranění toho druhého.)

Čtvrtý turnaj sezony se konal v Soběslavi. V hale, ve které ještě Cosa nedokázala získat ani bod. A toto trápení se i přes solidní sestavu protáhlo minimálně do dalšího soběslavského turnaje. Oproti minulému turnaji družstvo posílilo o Hanuše, Švepeše a novou akvizici do obranných řad Camrdu. Naopak k turnaji neodcestovali Hronek, Kubů a golman Řimnáč.

Ú: Hanuš - Starý T. - Radouch
Ú: Muchka - Malecha - Krňák
O: Starý P., Jírovec, Švepeš, Camrda
G: Rypl

vs Soběslav: Soběslavský Banes bývá ve své domácí hale obvykle velmi silný a početný. To se potvrdilo i v tomto zápase, do kterého nastoupilo hned 15 hráčů soupeře. Od začátku se však hrál velmi vyrovnaný florbal, kdy se týmy pravidelně střídaly ve střílení branek. V brance Cosy nastoupil v obou zápasech Martin Rypl a první míček musel lovit ze sítě hned po 55 vteřinách. Za 2 minuty srovnal Radouch, ale hosté brzy strhli vedení opět na svou stranu. Na 2:2 ještě v první třetině srovnal Muchka střelou do pravé šibenice, ale hosté opět odskočili do jednobrankového vedení. Nicméně vyrovnaná hra a stav 2:3 sliboval zajímavou podívanou až do konce. Na začátku druhé třetiny Cosa vlétla na svého soupeře a střelecky velmi aktivní Krňák střílící z každé pozice dokázal vyrovnat na 3:3. A když se za minutu trefil Hanuš, bylo ještě veseleji. První vedení ve hře vydrželo do 22. minuty, kdy byl vyloučen náš "zlý muž" Petr Starý. Právě v této přesilové hře soupeře nastal zlom v utkání, když hosté nejprve z početní výhody srovnali na 4:4 a za pouhých 25 vteřin dokázali vrátit vedení na svou stranu - 5:4. Za tohoto stavu ani jeden celek nechtěl udělat chybu a nepouštěl se tak do zbytečných riskantních akcí. Do poslední části hry vstoupila Cosa s nadějí a snahou udělat ještě něco se ztrátou jediné branky. Jenže při závaru před naší brankou byl Švepeš nucen zahrát v brankovišti a z následného trestného střílení inkasoval Rypl šestou branku.

Široký kádr Soběslavi si dobrým pohybem a hrou na míčku pohlídal vývoj utkání až do konce. Debutující Švepeš sice ještě dokázal vsítit jednu branku, když nastřelil protihráče na brankovišti a s pomocí šťastného odrazu zaznamenal svůj první gól v sezoně, ale to bylo ze strany budějovického týmu vše. V závěru už jen Malecha orazítkoval horní tyč soupeřovi svatyně. Cosa tak po sympatickém výkonu podlehla Soběslavi na jejím hřišti 5:8.

vs Písek B: Naděje Cosy se od začátku upínaly ke druhému duelu. V něm je čekala rezerva Písku, která nastoupila v netradičně velmi početném složení, když do zápasu povolala několik juniorů. Nejlepší volbou se ukázalo být povolání golmana A-týmu, který si ze zápasu udělal svou one-man show. V prvním utkání dne hrála druhá formace mnohem lépe v defenzivní části hry, když většinu gólů inkasoval první útok. I proto se tak na centra v první formaci zkusil přesunout novic Michal Camrda a kapitán Starý se vrátil zpět do defenzivních řad. Ale i druhá formace se přeskupila, když se zkusila vrátit k loňskému složení, kdy na křídlech spolu hráli Malecha s Krňákem a mezi ně se s defenzivními úkoly postavil Muchka. Ne že by hrála Cosa špatný zápas, ne že by si nevytvářela šance, ale vše ztroskotalo na hostujícím golmanovi nebo na brankové konstrukci. S brankovou konstrukcí si opět pohrával Malecha, který během obou zápasů 4x rozezvučel tyče, ale ani jednou neskóroval, což rozhodně není vizitka střelce. Po jedné takové situaci se míček od horní tyče už už snášel do branky, ale obránce Písku zahrál v malém brankovišti a bylo nařízeno trestné střílení. K němu se postavil Krňák, který hraje od začátku sezony ve výborné formě. Ani ten ale proti skvělému golmanovi hostů neuspěl.

Následná přesilová hra se dá označit za nejlepší, kterou Cosa v této sezoně předvedla. Dobrý pohyb míčku na vrcholu formace zajišťoval Radouch, nechyběla častá střelba, ale přesto bez úspěchu. Nejprve si golman pohlídal Malechovu střelu z první, poté Hanušovu dorážku u levé tyče a v závěru přesilové hry ještě dokázal nepochopitelně vytáhnout střelu tahem na vzdálenější tyč z ideální střelecké pozice. Cosa tak dostala ochutnat svou vlastní medicínu, když i přes střeleckou převahu dostala lekci z produktivity. Za Cosu se dokázali prosadit pouze Hanuš s Krňákem. Konečný výsledek 2:9 je vzhledem k vývoji zápasu velmi hořkým soustem, které musí Cosa zkousnout. Zvláště proto, že je tato prohra srazila až na předposlední příčku a opět se tak vrací k boji o záchranu.

Příští turnaj: Nepodařený turnaj bude mít Cosa Nostra možnost napravit už za 14 dní v domácím prostředí nafukovací haly SKP. Soupeřem jí bude nejprve celek Strakonic, který momentálně vede tabulku. Z 8 zápasů utrpěl pouze 2 prohry, ale jednu z nich právě od Cosy 8:6. V odvetě se tak budou hráči Strakonic jistě chtít pomstít a porážku jí vrátit. Ani druhý zápas neslibuje přijatelnějšího soupeře. 1. FBK Tábor je sice nováčkem soutěže, loni však s přehledem ovládnul jihočeský přebor a letos zatím rovněž zaznamenal pouze 2 prohry. Cosu tak v závěrečných soubojích první poloviny soutěže čeká nelehký úkol, kdy proti 2 silným celkům potřebuje bodovat, aby se opět zdvihla ze dna tabulky jihočeské ligy mužů.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kategorie: florbal

Návštěv: 1222
Dnes: 0
Online: 1

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz