Úvod » Reporty

Ze Sezimova Ústí veze Cosa 4 body

publikováno 22.10.2016 (aktualizováno 13.12.2016)

V Sezimově Ústí Cosa nepoznala přemožitele a po porážce Strakonic a remíze s Vodňany připisuje další 4 body do tabulky.

SK Cosa Nostra 7:7 FBC Sokol Vodňany
(Branky: 2 Krňák, 2 Malecha, 2 Radouch, 1 Muchka) zápis


SK Cosa Nostra 8:6 FBC Strakonice B
(Branky: 4 Radouch, 2 Malecha, 2 Krňák) zápis

Hvězda dne: Václav Radouch (Opět dokázal, že umí střílet góly v důležitých okamžicích. Proti Vodňanům vstřelil vyrovnávací gól 3 vteřiny před koncem utkání a proti Strakonicím zaznamenal rovnou 4 branky.)

Smolař dne: Nikdo (4 body nedovolují zařadit jakéhokoliv hráče do této kategorie)

Ke třetímu turnaji sezony odjela Cosa Nostra v oslabeném složení do Sezimova Ústí, kde pořádal 1. FBK Tábor B. Našimi soupeři však byly celky Vodňan a Strakonic. Dva naprosto odlišné zápasy s jedním stejným cílem - vyhrát. Mnohem více pozornosti však Cosa upínala k prvnímu duelu, jelikož Strakonice opanovaly vedoucí pozici tabulky. Do Sezimova Ústí neodcestovali Hanuš, Charvát a Švepeš. Do prvního útoku se tak k Radouchovi postavili Hronek s T. Starým. Naopak druhý útok zůstal beze změn, tedy s Malechou na centru a Muchkou s Krňákem na křídlech. Do obrany se postavili Kubů, P. Starý a Jírovec, který vzhledem ke zdravotním problémům měl odehrát pouze první utkání. K dispozici byli oba golmani a předem bylo rozhodnuto, že první duel odchytá Rypl a druhý Řimnáč.

Ú: Hronek - Starý T. - Radouch
Ú: Muchka - Malecha - Krňák
O: Kubů, Starý P., Jírovec
G: Rypl, Řimnáč

vs Vodňany: S Martinem Ryplem v zádech se Cosa postavila proti Vodňanům. Duel, ke kterému se upínala, začal velmi slibně. Druhá útočná formace hrající v obvyklém složení brzy udeřila. Výborným vyhozením z obrany se prezentoval Kubů, Malecha sklepl na Krňáka a ten poprvé rozvlnil síť. Zanedlouho se situace opakovala, Kubů vyhazuje a Krňák trefuje po druhé. Výborný start do utkání znamenal vedení 2:0. A když po změně stran trefil z vlastní poloviny hřiště Malecha levý roh vodňanské branky, bylo toho už na jejich golmana příliš. Právě výměna golmana za stavu 0:3 ale celku Vodňan velmi pomohla. Do střelecké listiny se sice zapsal i sváteční střelec Muchka, který nepohrdnul Malechovým přistrčením balonku před prázdnou branku Vodňan. Jednalo se o jeho letošní premiérovou trefu. I přesto však Vodňany do konce druhé třetiny snížili na 5:4, když kontaktní branku vstřelili v poslední vteřině po standardní situaci obloučkem z poloviny hřiště. Zejména tato poslední branka jim vlila krev do žil a během třetí třetiny postupně otáčeli utkání. Ve třetí třetině přidal svou druhou branku Malecha, když skóroval opět z velké vzdálenosti od levého mantinelu. Vodňanům se však podařilo otočit utkání na 6:7 v jejich prospěch. Remízu tak zachraňoval Radouch brankou 3 vteřiny před koncem. Nutno říci, že remíza byla i přes snový začátek zasloužená. Hned 5 ze 7 branek zařídila druhá formace a z nově složené první formace se prosadil pouze Radouch.


Zdroj fotografie: https://www.facebook.com/Fbc-Sokol-Vod%C5%88any-466404840059023/?fref=nf

vs Strakonice: To ve druhém zápase proti vedoucímu celku tabulky byly ambice Cosy o poznání nižší. Jenže soupeř přicestoval do Sezimova Ústí pouze v 9 lidech. Komplikace však nastaly i v našich řadách. Petr Starý si přivodil v prvním utkání lehčí zranění a do obranných řad se postavil i golman Martin Rypl. Dřívější začátek utkání navíc překvapil "pražskou" část týmu včetně golmana, která tak do zápasu nastoupila nerozcvičená. A i to se podepsalo na přesně opačném začátku utkání. Strakonice se dostaly do vedení 4:1 a před Cosou stál zapeklitý úkol. Nejen díky 3 gólové ztrátě, ale také díky oboustranně nepřesných výrocích rozhodčích a řadě oslabení. I v tomto zápase však došlo k obratu. Na konci třetí minuty druhé třetiny se trefil Malecha a rozjel kanonádu, jakou si budou soupeři ze Strakonic dlouho pamatovat. Během 23 vteřin po této trefě totiž postupně skórovali Malecha, Krňák i Radouch a to znamenalo pro Cosu vedení 5:4. Strakonicím se sice podařilo v pořadí již ve čtvrté přesilovce při vyloučení kapitána Cosa Nostry na začátku třetí třetiny srovnat na 5:5, ale odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. Za pouhých 30 vteřin Radouch znovu převážil misky vah. Ale i Strakonicím se podařilo bleskově skórovat a znovu vyrovnat. Za stavu 6:6 tak utkání spělo k druhé remíze. Jenže v předposlední minutě se ještě 2x dokázal prosadit Radouch a rozhodl o cenných 3 bodech. V poslední minutě dostala Cosa možnost první přesilové hry, kterou však odehrála v poklidu s míčkem na holích bez snahy vstřelit další gól. Konečná výhra 8:6 proti vedoucímu celku tabulky byla odměnou za dobrý výkon celého týmu. Cosa tedy dovezla ze Sezimova Ústí 4 body a v tabulce se posunula na sedmé místo. 

Příští turnaj: Na příští turnaj Cosa Nostra odcestuje do Soběslavi, kde se utká právě s domácí Soběslaví a Pískem B. Soběslav se zatím prezentuje výbornými výkony, když vyhrála 3 ze 4 svých dosavadních utkání a zejména ve svém domácím prostředí exceluje již od minulé sezony. Druhým soupeřem bude Písek B, který prozatím posbíral o 2 body více než Cosa. V obou utkáních tak bude budějovický tým mírným outsiderem. Zejména ve druhém utkání však bude chtít bodovat.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kategorie: florbal

Návštěv: 1222
Dnes: 0
Online: 1

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery