Úvod » Reporty

Domácí turnaj 50:50

publikováno 12.10.2016 (aktualizováno 13.12.2016)

Domácí turnaj ukázal reálnou sílu letošní Cosa Nostry, která do tabulky zaslouženě zapsala první 3 body.

SK Cosa Nostra 6:11 TJ Centropen Dačice B
(Branky: 2 Krňák, 2 Hanuš, Malecha, Radouch) zápis


SK Cosa Nostra 11:4 FK Slovan Jindřichův Hradec B
(Branky: 5 Hanuš, 2 Malecha, 2 Radouch, Hronek, Krňák) zápis


Hvězda dne: Týmové pojetí ve druhém utkání (Tentokrát není hvězdou dne zvolena žádná osoba, ale je potřeba vyzdvihnout týmový výkon ve druhém utkání, ve kterém bylo nutné získat první body do tabulky a to se také povedlo.)

Smolař dne: Josef Charvát (Navátilec do sestavy neprožil šťastný den, když hned během prvního utkání nuceně odstoupil a nezúčastnil se prvního vítězného zápasu sezony. I přes nespornou snahu dostat se do zápasu bylo vidět, že ho zranění kolene stále velmi limituje a jeho ostrý start se tak odkládá.)

vs Dačice: První domácí turnaj sezony proběhl v sobotu 8. 10. 2016 v Českých Budějovicích. Cosu čekali 2 hratelní soupeři a tak bylo nutné bodovat. Do prvního utkání nastoupil do branky nováček týmu Jiří Řimnáč, který si připsal premiérový start za Cosa Nostru. Rovněž v útocích došlo ke změnám. První útok nastoupil v kompletním složení Hanuš - Radouch - Charvát a druhý v novém složení Muchka - Malecha - Krňák. V obraně nastoupili bratři Tomáš a Petr Staří, doplnění o dvojici Kubů - Hronek. Během utkání se však Tomáš Hronek přesunul místo zraněného Charváta do prvního útoku. Na střídačce zůstal připraven golman Martin Rypl.

S rezervou Dačic začla Cosa aktivně a hned ve druhé minutě utkání udeřil nově poskládaný druhý útok. Po přihrávce Muchky se prosadil Krňák a skóre bylo 1:0. I přes mnoho vypracovaných šancí to však byl jediný zásah domácích a naopak hostům se podařilo 2x skórovat a vyhrát první třetinu 1:2. Vzhledem k množství šancí to však nebyl příliš spravedlivý stav a Cosa dostávala lekci z produktivity. Postupně se hra i množství šancí vyrovnávaly a stejně tomu tak bylo i se skóre. Po přihrávce Malechy totiž ve třetí minutě srovnával na 2:2 opět Krňák a za necelé 3 minuty strhnul vedení na stranu Cosa Nostry Hanuš.

Jenže pak se ukázalo co domácí tým nejvíce trápí. Během pouhých 62 sekund inkasoval 3 góly a to se později ukázalo jako rozhodující. Neobvyklá střelecká impotence střelců Cosy pokračovala a do konce druhé třetiny se podařilo pouze snížit na 4:5. Zásluhu na tom měl lehce intoxikovaný Václav Radouch. Před koncem druhé třetiny ještě dostala Cosa možnost jediné přesilové hry. I přes dobrý pohyb míčku mezi 2 obránci a častou střelbu se nepodařilo zaclonit výhled hostujícímu golmanovi a ten si všechny střely z dálky díky čistému výhledu pohlídal. Začátek třetí třetiny tentokrát patřil hostům, kteří zvýšili na 4:7. Po krásné kombinaci druhého útoku se po trase Malecha - Krňák - Muchka - Malecha ocitnul sám před hostujícím golmanem Malecha a po kličce do forehandu chladnokrevně zakončil pod padajícího golmana. Radost z opětovného snížení ztráty vydržela pouze minutu a opět to bylo o 3 branky. Hanuš ještě jednou vrátil skóre na rozdíl 2 branek (6:8), ale to už bylo od domácích vše. 3 minuty před koncem si ještě možnost trestného střílení vysloužil Krňák, svůj pokus však neproměnil. Naopak Cosa nepochopitelně v posledním střídání v posledních 15 vteřinách dokázala inkasovat další 2 branky a utkání prohrála zbytečně vysokým rozdílem 6:11. To bylo kruté pro debutujícího golmana Řimnáče, který předvedl spolehlivý výkon i přes 2 lacinější branky ze standardních situací.

vs J. Hradec: Do druhého utkání už nastupoval domácí tým s vědomím, že ve svém čtvrtém zápase sezony musí bezpodmínečně bodovat. Do zápasu již nenastoupil Josef Charvát a do branky se tentokrát postavil Martin Rypl. Zlepšený pohyb, týmové pojetí hry a střelba nesly ovoce. Již v první třetině se podařilo odskočit na stav 4:1. Hradec však rozhodně nehrál v optimálním složení, ve svém středu totiž měl hned 3 juniory. Ti sice naběhali mnohem více než ostatní, zkušenosti jim však ještě chybí. A neustálý pressing jim dělal velké problémy, které ústily v časté ztráty míčku. Druhou třetinu sice ještě hradečtí dokázali uhrát vyrovnaně a před jejím koncem prohrávali pouze 4:6, ale ještě před sirénou se trefil Hronek a na začátku poslední části svítilo skóre 4:7. Rozdílovým faktorem v utkání bylo to, že tentokrát Cosa ani na chvíli neztratila koncentraci a šla si tvrdě za svým cílem. A někteří hráči hostů tento důraz neunášeli, ztráceli koncentraci a postupně inkasovali branky. Domácí třetí část hry vyhráli s přehledem 4:0 a dokráčeli za cenným prvním vítězstvím v sezoně 11:4. Do dalších zápasů proti Vodňanům a Strakonicím tak půjdou v dobrém rozpoložení.

Další program: Příští turnaj se koná 22. 10. 2016 v Sezimově Ústí, kde svůj turnaj pořádá nováček soutěže 1. FBK Tábor B. Našimi soupeři však budou staří známí z Vodňan a Strakonic. Vodňany mají stejně jako Cosa na svém kontě po 4 zápasech pouze 3 body a vzájemný duel tak bude velmi důležitý. Oproti tomu celek ze Strakonic ještě neprohrál a s 10 body se usadil na prvním místě tabulky.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kategorie: florbal

Návštěv: 1222
Dnes: 0
Online: 1

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz