Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Reporty

První kolo Jihočeské ligy mužů

publikováno 25.09.2016 (aktualizováno 13.12.2016)

První kolo Jihočeské ligy mužů nezastihlo celek SK Cosa Nostra v optimálních podmínkách, natož formě. Krátce po začátku tréninkové jednotky vstoupilo družstvo do ligy prvním dvojzápasem. Pro úvodní dvojzápas se družstvo muselo obejít bez několika opor. Již dlouho předem byla oznámena absence Malechy (USA), ke které se přidali Charvát se Švepešem (zdravotní důvody). Cosa tak nastoupila v improvizovaném složení, kdy se kapitán Tomáš Starý posunul z obrany na centra prvního útoku mezi Hanuše s Radouchem. V druhém útoku se místo Malechy představil bývalý hráč rezervy týmu Ondřej Muchka.

Cosa tak nastoupila do utkání ve složení Hanuš - Starý T. - Radouch, Krňák - Hronek - Muchka, Jírovec - Starý P. - Kubů. Bez 3 opor družstvo nastoupilo k důležitému prvnímu utkání proti nováčkovi soutěže TJ Šumavan Vimperk. Přestože budějovické družstvo vstoupilo do důležitého zápasu dobře, tak po prvních 2 třetinách na skóre svítil stav 5:5 a zápas zůstával otevřený. Bohužel už klasicky odpadlo družstvo fyzicky, třetí třetinu prohrálo 3:6, a z veledůležitého zápasu si neodnáší ani bod. Ve druhém utkání Cosa dle očekávání nestačila na družstvo Štířů B. Ačkoliv se prohra 3:14 může zdát krutá, tak momentálně odráží možnosti týmu, který přes léto neposílil a navíc se plně neuzdravil nikdo z klíčových hráčů.

Na příštím turnaji nás čeká nevyzpytatelná rezerva Dačic a již klasický soupeř Jindřichův Hradec B. Dobrou zprávou pro tým by měl být návrat alespoň 2 ze 3 opor. Malecha s Charvátem by již měli být k dispozici, avšak start Švepeše zůstává s otazníkem. Ten by měl do zadních řad přinést zejména konsktruktivnost a jistotu. Přesto však návrat všech zmiňovaných není jistý, jelikož všichni tři momentálně stále nejsou zdravotně v pořádku.

Zpět však dnešnímu programu. V letošní premíéře se Cosa postavila proti nováčkovi soutěže Vimperku s cílem povinných 3 bodů za vítězství. Sestava však doznala nutných změn vzhledem ke zmiňovaným absencím. Do prvního útoku se vzhledem k absenci Charváta posunul na centra kapitán Tomáš Starý. Ten se tím pouze vracel na svou již dřívější pozici. Naopak ve druhém útoku nahradil Malechu bývalý hráč B týmu Ondřej Muchka a to poměrně zdatně. Zejména proto, že se druhému útoku podařilo vstřelit stejně branek jako prvnímu a naopak ještě méně inkasovat. O to se zapřičinil zejména Michal Krňák se 4 přesnými zásahy, kterému se povedl nevídaný kousek. Během jednoho oslabení dokázal v rozmezí 25 vteřin vstítit 2 branky. Ani to však nepomohlo a Cosa podlehla svému soupeř 8:11. O další branky se postarali Radouch (2), Hanuš a Starý T. Ve druhém utkání nedošlo k překvapení a favorizovaný celek Štírů B dokřáčel k pohodlnému vítězství 14:3.

SK Cosa Nostra 8:11 TJ Šumavan Vimperk (Branky: 4 Krňák, 2 Radouch, Hanuš, Starý T.) zápis
SK Cosa Nostra 3:14 FBC Štíři ČB B (Branky: 2 Hanuš, Krňák) zápis

Hvězda dne: Michal Krňák (5+1 i přes 2 prohraná utkání, která však nepřinesla ani bod)
Smolař dne: Martin Rypl (I přes mnoho skvělých zákroků nedotáhl svůj tým k ani jedinému bodu a jeho výkon tak zůstal nedoceněn)

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kategorie: florbal

Návštěv: 1222
Dnes: 0
Online: 2

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz